12 hely, ahol legalább egyszer korcsolyáznod kell(ene)

2016. január 29. 06:43 - Hello Magyarok!

ice-rink-canary-wharf.jpg

Fiers Gábor

Mikor voltál utoljára a Városligeti Műjégpályán? Mert a helyzet az, hogy egyre több "Sorry!" hangzik el, amikor valaki beléd kapaszkodva próbálja megtalálni az egyensúlyát. A Budapestre a téli hónapokban érkező turisták tudják, hogy ebben az időszakban a város egyik legmenőbb programja a Vajdahunyad váránál bukdácsolni a jégen. Akkor tehát itt az ideje, hogy te is megtudd, hova érdemes korizni menni a világ különböző pontjain. Íme itt van a 12 leglegleg a világ korcsolyapályái közül.

A LEGKANYARGÓSABB

WIENER EISTRAUM - BÉCS, AUSZTRIA

Épp csak leszedik a bécsi városháza előtt a karácsonyfát és már kezdik is építeni a többnyire március elejéig üzemelő Wiener Eistraum 8000 négyzetméternyi kacskaringós útjait. Ha pedig a kőrözéstől megfájdulna a lábad, akkor célszerű lazítani/szorítani a kötésen, vész esetén pedig megkóstolni valami helyi fájdalomcsillapító specialitást, amit a pálya menti bódékban könnyedén beszerezhetsz.

A LEGMAGASABB

EIFFEL-TORONY - PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG

Ha egyszerre 80 ember tartózkodik a 200 négyzetméteres jégpályán, akkor a rendezők kiteszik a"Telt ház" feliratú táblát. Ebben az esetben feltehetően korcsolyázni sem nagyon lehet, maximum néhány szelfi készítésére alkalmas a helyzet. A tömegnyomortól jó, ha be tudunk csekkolni a Facebookon az 57 méter magasan fekvő korcsolyapályáról, az Eiffel-torony első emeletéről. 

A LEGMODERNEBB

CANARY WHARF - LONDON, ANGLIA

Ha Canary Wharf, akkor a felhőkarcolók, a bevásárlóközpontok, a Harry Potter és a Főnix Rendje, esetleg a Radiohead: Fake plastic trees című száma juthatott eszedbe a kelet-londoni negyedről. Eddig. Mert ha nem tudtál róla, hogy van ott korcsolyapálya, akkor mostantól tudod, és ha megnézed az alábbi videót, akkor biztosan ki is akarod próbálni, milyen lehet az irodaházak sűrűjében evickélni. Mert a pályát elnézve itt maximum ezt lehet.

A LEGPROFIBB

VÖRÖS TÉR - MOSZKVA, OROSZORSZÁG

Az egy dolog, hogy a világ egyik leghíresebb terén körözgethetsz. De az, hogy az oroszok rájöttek arra, hogy ez önmagában kevés a jó élményhez és óránként beküldenek egy rolbát, hogy rendbe szedje a jeget, na az már profi. Ehhez még add hozzá, hogy a Vörös téri jégpálya csak pénteken, hétvégén és ünnepnapokon fizetős, egyébként ingyenes. 

A  LEGHÍRESEBB

ROCKEFELLER CENTER - NEW YORK, USA

Korcsolyapálya. A többségnek valószínűleg a szó hallatán az a fotókról, tévéből jól ismert kép ugrik be, ahogy a New York-i lakosok és turisták a Rockefeller Center híres karácsonyfája alatt korizgatnak. Egyébként a pálya jóval kisebb élőben, mint amire gondolnál, ezért is szabták meg maximum 150 főben az egyszerre a jégen tartózkodók számát. Ha nem szeretnél sorba állni, akkor célszerű kora reggel érkezni. 

A LEGIZGALMASABB

MAGGIE DALEY PARK - CHICAGO, USA

Szerelem első látásra: a chicagói Maggie Daley Parknál talán álmodni sem lehetne jobb környezetet korizásra. Csúszkálás közben káprázatos kilátás nyílik a városra. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a hagyományos pályákkal ellentétben itt szintkülönbségeket is tapasztalhatunk korcsolyázás közben, akkor simán kijelenthetjük, hogy ebből a tucatból nincs ennél izgalmasabb pálya.

A LEGNAGYOBB

RIDEAU CANAL - OTTAWA, KANADA

Ha eddig nem tudtad elképzelni, milyen lehet korcsolyával munkába menni, akkor tessék, ismerd meg a világ legnagyobb korcsolyapályáját, a Rideau Canal-t. Az Ottawában 7 kilométer (!!!) hosszan elterülő, befagyott csatorna télen kiváló közlekedési lehetőséget biztosít azoknak, akik valamelyik partján dolgoznak. Ezen felül városnézésnek sem utolsó, sőt, még egy fesztivált is rendeznek itt.

A LEGDÉLIBB

BONDI BEACH - SYDNEY, AUSZTRÁLIA

Habár Sydney-ben egy árva hópelyhet sem láttak még soha, azért a korizás ott sem maradhat ki. A téli hónapokban (ami itt júniusra és júliusra esik) a Bondi Beach-en kialakítanak egy pályát, így közvetlenül a szörfösök mellett lehet a jégen brillírozni. Egy-egy szezonban ezt egyébként nagyjából 30.000 látogató meg is teszi a bolygó legdélebben fekvő korcsolyapályáján.

A LEGSPORTOSABB

FLEVONICE - BIDDINGHUIZEN, HOLLANDIA

A maga három kilométerével a Flevonice majdnem hosszabb, mint a neki otthont adó falu, Biddinghuizen. Jó, ez kicsit túlzás volt, de tény, hogy ez Hollandia leghosszabb mesterséges jégpályája, mindenféle trükkös kanyarokkal és fordulókkal jól megspékelve. Csak tedd hátra a kezed és már indulhat is a kör.

A LEGHANGULATOSABB

ST. ANDREW SQUARE  - EDINBURGH, SKÓCIA

Körbe-körbe, karikába. Ennyit tudsz csinálni az edinburgh-i Szent András téri korcsolyapályán. De ettől még talán ez a leghangulatosabb pálya mind közül, hiszen a köröket a Melville-emlékmű körül teszed meg, szinte tökéletes ünnepi körülmények között. És ha úgy adódik, akkor csak kihajolsz a palánkon és beszerzel valamit. Mert a skótok azért nagyon szeretik a hasukat. Meg a torkukat. Utána jöhet egy kis kézműves-vásár meg vidámpark.

A LEGELKÉPESZTŐBB

THE COSMOPOLITAN - LAS VEGAS, USA

Normális ember Vegasba játszani megy, esetleg boxmeccsre. Korcsolyázni? Jégen? A sivatag közepén? Minimum 30 fokban? Ja. És ha ez még nem lenne elég, a pálya széli koktélozgatás közben időről-időre váratlan (mű)havazásban is részesülhetsz. Csak úgy. Vegasban. A Cosmopolitannél.

A LEGKEDVESEBB

VÁROSLIGETI MŰJÉGPÁLYA - BUDAPEST, MAGYARORSZÁG

Annyi leget tudnánk ráaggatni a magyar korcsolyapályára: Európa legnagyobbja, a kontinens egyik legöregebbje, a legtöbb kék korcsolyával korizó ember egy négyzetméteren és még sorolhatnánk. De így, egyben, nekünk ez a legkedvesebb: a Városligeti Műjégpálya. Csak a rolba mehetne gyakrabban körbe...

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: 12 hely, ahol legalább egyszer korcsolyáznod kell(ene)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr318328018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A világ 10 legszebb korcsolyapályája 2016.01.29. 23:31:18

1. San Diego, USA Süttetni magad az óceánparton, pálmafák közt? Ugyan már... Korizni, az igen! San Diegoban meg is teheted. A Hotel del Coronado Hotel koripályája minden évben hálaadástól január végéig a Csendes-óceán panorámájával várja vendégeit. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása