6 dolog, amit ne hagyj ki, ha Amszterdamban jársz

2016. március 13. 17:05 - Hello Magyarok!

dsc0177.JPG

Bencsik Rita

Amszterdamot, ha két szóval kellene körbeírni azt mondanám, hogy a csatornák és a biciklik városa. De vajon mi van még ott, amit nem érdemes elmulasztani, ha arra járunk mondjuk egy hétvégére? Az alábbi összeállításból ez is kiderül.

1. Heineken Experience: aki tudta, hogy a Heineken holland sör, annak azért, aki nem tudta, neki meg azért kötelező. Valódi élmény! Mesélnek a sör eredetéről, óriási tartályokban nézhetünk érdekes videókat, kóstolhatunk félkész sört, biciklizhetünk Amszterdam utcáin (vizuálisan) és tesztelhetjük a gyár késztermékét is a túra során három alkalommal a 18 eurós belépőjegy részeként. Az utcán kígyózó sor elkerülése végett a jegyet érdemes online megváltani, ráadásul úgy máris spórolhatunk 2 eurót, Amsterdam City kártyával pedig 25% kedvezmény jár.

2. Madame Tussaud's múzeum: az amerikai, a londoni és a bécsi múzeumok mellett az amszterdamiba is érdemes benézni. Early Bird jeggyel, City kártyával vagy hétköznapi kedvezménnyel a 22 euró helyett akciósan kávézgathatunk George Clooney-val, beleélhetjük magunkat a 007-es szerepébe, tanácsokat adhatunk Einsteinnek ha elakadna a relativitás elmélettel. De akár együtt bulizhatunk Tiestóval és közös fotókat készíthetünk a világ vezető politikusaival is. 

3. Van Gogh múzeum: ízelítőt kaphatunk a híres holland posztimpresszionista festő munkásságából. Leginkább csendéleteket, tájképeket, önarcképeket festett, legismertebb művei (Gauguin karosszéke, a Napraforgók, Önarckép levágott füllel) életének utolsó két évében készültek. Rám legnagyobb hatással az volt, ahogy a képek érzelmeket fejeznek ki az arcokon. A termeken végigsétálva megismerhetjük Van Gogh életének történetét is. A belépőjegy ára 17 euró, city kártyával ingyenes.

4. Csónakázás a csatornákon: többféle túra közül lehet választani, a menetidő átlagban egy óra hosszú, hasznos információkkal a város történetéről. Átlagban 16 euróba kerül a jegy, de city kártyával nagy részük ingyenes.

5. Coffee shop: sok látogató számára köztudott, másoknak új, hogy Hollandiában legális a marihuána. Ennek következtében a városban extrém magas számú ún. coffeeshop található, mely széles termékválasztékkal csalogatja a turistákat (csoki, keksz, cigi, stb.) Mivel a termékeket sokan már a boltból kilépve elfogyasztják, ennek köszönhetően az utcákon terjeng a cannabis jellegzetes illata. 

6. Vörös lámpás negyed: talán a legtöbb turistát vonzó „látványosság”, ahogy a kirakatban ruhák, táskák és cipők helyett lányok sorakoznak és kínálják szolgáltatásaikat a templom (Oude Kerk) melletti utcában és annak közelében néhány keresztutcán. Az elhúzott függönyök a helyszín foglaltságára utalnak, fotózni pedig tilos.

A fenti lista a teljesség igénye nélkül készült, ezen kívül számos látnivaló van még a holland fővárosban, amit érdemes megnézni, ha időnk engedi, pl. Anna Frank háza, a Rijks múzeum, Rembrandt háza, Botanikus kert, állatkert, a Dam tér, a virágpiac, de remek időtöltés az is, amikor a számos csatorna egyik legszélesebb hídjának tetején kortyolgatjuk jól megérdemelt kávénkat/teánkat. Úgyhogy városnézésre fel, érdemes!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: 6 dolog, amit ne hagyj ki, ha Amszterdamban jársz

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr918459342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása