Őt választottam! – Párkapcsolatban egy külföldivel

2017. február 14. 06:46 - Hello Magyarok!

fotorcreated_3.jpg

HM!-összeállítás

Február 14-e, Bálint-nap, Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe. Hogy is maradhatott volna szerzőink előtt feldolgozatlanul ez a népszerű és a Hello Magyarok! sokszínűségébe méltán beleillő téma? Valentin-nap alkalmával úgy döntöttünk, hogy a különböző nemzetek és mi magyarok közös találkozását, ismerkedését és élhető párkapcsolatát mutatjuk be szerzőink példáján keresztül. Nagyvilágiasan színes, érdekes és személyes gondolatok következnek. 

Tovább
komment

Miért jó az, ha a külföldön élő magyarok is beleszólnak Magyarország ügyeibe?

2017. február 06. 20:48 - Hello Magyarok!

parlament_budapest_magyarorszag.jpg

András

Sokan sokféle okból mennek hosszabb-rövidebb időre külföldre. Az Európai Unió keleti régióiban a megélhetés a döntő ok: fiatalok (és nem fiatalok) ezrei vállalnak minden évben munkát az EU gazdagabb tagországaiban. Másokat a szerelem visz külföldre, megint mások a tudományos karrierjüket építik. Vannak, akik tanulni mennek, és vannak, akik kalandvágyból, más kultúrák megismerésének vágyától hajtva mennek el. 

Tovább
komment

Amerika a valóságban: cserediák voltam Ohióban

2017. február 05. 18:53 - Hello Magyarok!

new_york_hudson.JPG

Könyves Viki

Ki ne szeretne életében legalább egyszer eljutni az eddig a lehetőségek, a szabadság, a sokszínűség országaként ismert Amerikai Egyesült Államokba? Ki ne szeretné életnagyságban látni a Pentagont Washington D.C.-ben, beülni egy Broadway előadásra New Yorkban vagy akár élőben végigszurkolni egy baseball meccset több ezred magával? Szerintem senki nem hagyná ki. Ezért, és más beteljesületlen álmok miatt, boldogan és izgatottan éltem azzal a lehetőséggel, hogy Amerikában töltsek öt hónapot cserediákként, 2016 augusztusától egészen decemberig, melyet elismertek dániai mesterképzésem harmadik szemesztereként nemzetközi turizmus szakon. 

Tovább
komment

Egy indiai ashram mindennapjai

2017. január 30. 14:16 - Hello Magyarok!

20161220_181154.jpg

Magyar Aletta 

Egy lehajtható ágyon fekszem épp, egy kvázi emeletes ágy felső részén egy kopott vasúti kocsiban Kayamkulam és Trivandrum között, valahol Indiában. Az alattam lévő ablakon keresztül próbálok minél többet felfogni az elsuhanó sötétzöld tájból. Az írást abba-abba kell, hogy hagyjam, hogy kiláthassak. A fejem a kezeimre fektetem, úgy bámulom a tovaszáguldó barna-zöld vidéket, a legelésző teheneket, a félmeztelenül dolgozó sötét bőrű indiai férfiakat, a lapos futball labdát rugdosó kockás inges gyermekeket, a ragyogóan tiszta, színes szárijukban teregető indiai asszonyokat a többnyire lerobbant házak udvarán. A mögöttünk lévő három hétre gondolok, a decemberre, amit Indiában töltöttünk, és ami úgy suhant tova a beköszönő újévvel, ahogy a Malabár-parti kókuszpálmák teszik az alattam robogó vonat üvegtelen ablakain keresztül.

Tovább
komment

Maszáj földről fodrászszalonba! – Afrikai Bolyongók 7-8. rész

2017. január 16. 14:49 - Hello Magyarok!

dsc_6911.JPG

Geréb Orsoly

Így a sokadik Bolyongó részek után, ideje kicsit ismételnünk. A Bolyongó két fotós barát fejéből kipattant név, amely afrikai útjukat, élményeiket összefogaló youtube csatornával indított tavaly októberben. Azóta mi is minden részt megosztunk, hiszen egy kedves, szókimondó és szórakoztató videósorozatnak lehetünk részesei általuk.

Tovább
komment

10 hely Máltán, amit mindenképpen keress fel a gyerekeddel

2017. január 15. 11:11 - Hello Magyarok!

melliharoundabout.jpg

Molnár Péter

Málta amolyan álomhely a családdal érkezőknek (is). A napsütés, a strandok, a nyugis tempó mind-mind a tökéletes kikapcsolódást segíti elő. Olyan ez a sziget, mint egy terápiás központ, ami garantáltan megnyugtat. Ezen belül is van azonban legalább 10 olyan hely, aminek érdemes külön figyelmet szentelni, ha gyerekekkel érkezik az ember a szigetre.

Tovább
komment

A szellem kiszabadult a palackból, avagy a kisebbség uralma a többség felett

2017. január 12. 07:59 - Hello Magyarok!

tojasok.jpg

PrehryFarkas

Meggyőződésem, hogy az emberiség egy hatalmas és egyben drámai következményekkel járó változáson megy éppen keresztül. Itt zajlik az orrunk előtt, de nem látjuk, mert elképesztően felgyorsult mára a világ. Persze azért vannak egyesek, akik észreveszik ezt a történelmi átalakulást. Nekik nem sok újat tudok mondani, de talán számukra is lesz majd ebben a rövidnek éppen nem mondható eszmefuttatásban valami újdonság, valami más megközelítés. Azt nem garantálom, hogy a bejegyzés elolvasása után egyetértesz majd velem, de azt igen, hogy másképp látod majd ezt a rohanó világot és elgondolkodsz majd egy-két olyan jelenségen, ami körülöttünk, illetve körülötted is zajlik.

Tovább
komment

A szőke tündék és rasszista naplopók országa - sztereotip Finnország

2017. január 10. 16:30 - Hello Magyarok!

screenshot20170103at143714_1.png

Vilisics Feri

Milyen egy nemzet? Szeretjük feltenni és meg is válaszolni a kérdést. De a válasz mindig egyéni és szubjektív. Élethelyzetünktől, tapasztalataink minőségétől (pozitív/negatív) felszínes vagy mélyebb kapcsolatainktól egyaránt függ. A nemzeti sztereotípiák kérdésében most újra a finnekre esett a választásunk.

Tovább
komment

4 olasz szó, amelyet te is ismersz - És az eredetét?

2017. január 08. 19:04 - Hello Magyarok!

2623306154_98264e50e3_o.jpg

Schatz Roberta

Gondolkozott már valaki azon, hogy honnan ered a cappuccino, vagy az Italia szó? És hogy miért szólítják az olaszok a főnököt Leinek (nőnemű ő), akkor is ha férfi? Az olasz nyelvet évszázados kultúra és történelem alakította, így minden szónak megvan a maga kis történelme. Az olaszul beszélőknek, vagy csak Olaszországban nyaralóknak is ismerősek lehetnek a cikkben megemlített szavak, de vajon honnan erednek?

Tovább
komment

10 trükk az igazi food stylinghoz

2016. december 27. 19:53 - Hello Magyarok!

unnamed_3_1.jpg

Braun Henriett

Egy igazán izgalmas, trendi, tiszta, illatos szakma - ez a food styling. Szépérzék, kreativitás és részletekre való odafigyelés, precizitás és türelem kell hozzá. A végeredmény pedig mindig megéri a belefektett időt és munkát. Színesen, csalogatóan megkomponált ételtörténetek - ez is a food styling.

Tovább
komment