Olívaolaj, a folyékony zöld arany

2016. augusztus 28. 10:51 - Hello Magyarok!

9663453219cc277ce46fk.jpg

Sztogi

Az olívaolaj valóban egy üvegbe zárt kincs. Értékét méltán hasonlíthatjuk az aranyéhoz, hiszen a Föld számos részén a mindennapi konyha és házi patika alapja. Így van ez Görögországban, ahol a sütés-főzés elképzelhetetlen nélküle. Ugyanígy a görög étkezések sem görögök a legkülönfélébb olajbogyók nélkül. Olajfa, olajbogyó és a belőle nyert zöldes-aranyas színű olívaolaj kisokosunk következik.

Tovább
Szólj hozzá!

4 + 1 szuperétel az Andokból

2016. augusztus 22. 23:32 - Hello Magyarok!

14089362_10101349670451574_62748729_n.jpg

Braun Henriett

De mi is a szuperétel és miért is olyan népszerű manapság? Bár pontos definíciója még nem igazán létezik és sokan állítják, hogy ez egy jól kitalált marketing címke azért, hogy ritka ételek is eladhatóvá váljanak, általánosságban egyetérthetünk azzal, hogy a szuperételek mind alacsony kalóriatartalommal rendelkező, tápanyagban gazdag növények, magvak vagy gyümölcsök.

Tovább
Szólj hozzá!

A pazarló luxus fővárosa: Doha

2016. augusztus 22. 19:56 - Hello Magyarok!

omar_chatriwala_realizing_doha.jpg

Satyrant

Kétség nem fér már ahhoz, hogy az Arab-félsziget milyen felfoghatatlan léptékben fejlődött és fejlődik még mindig. Nemzetközi és helyi befektetők, diplomata negyed, szórakoztató ipar, luxus turizmus és sorolhatnánk az olajország mérhetetlen gazdagságát.  A félsziget egyik emírsége, Katar is láthatóan mindent megvett már. De vajon ebben a  luxusban marad hely a környezettudatosságnak?

Tovább
1 komment

A világ legjobb autóútja Romániában van: a Transzfogarasi út

2016. augusztus 21. 12:17 - Hello Magyarok!

wideviewoverthenortherntransfagarasan.jpg

Laslavic Tímea

Nem is túlzás azt állítani, hogy a romániai Transzfogarasi út világhírű. És van még egy káprázatos magashegyi út a szomszéd országban: ennek Transzalpina út a neve és sokkal, de sokkal kevesebben tudnak róla, pedig van olyan érdekes, mint az első. Sőt, bizonyos szempontokból még annál éppen érdekesebb is. 2012-ben és 2015-ben volt alkalmam kipróbálni ezt a két utat - bár csak az anyósülésben - és biztonsággal állíthatom mindkettőről: annak, aki turistaként érkezik Romániába, ezeket nem szabad kihagynia - de minimum a Transzfogarasi utat be kell járnia!

Tovább
16 komment

Erdélyi csoda: a tordai sóbányától mindenkinek leesik az álla

2016. augusztus 17. 21:17 - Hello Magyarok!

dsc0206.JPG

Laslavic Tímea

Az ember lélegzete is eláll, amikor a tárnák bármelyikébe belép: annyira fantasztikus az erdélyi Torda városában található sóbánya. A néhány évvel ezelőtt közel 7 millió eurós beruházással felújított és turisztikai célokra átalakított sóbánya mai sikeréről azt mondják: ezzel a projekttel sóbányából aranybányát csináltak. Annyi a látogató és ebből következően a bevétel ezen a helyen, amiről túlzás nélkül kijelenthető: ez végre egy olyan pont Romániában, ahol a turizmus minden várakozást felülmúlóan működik.

Tovább
12 komment

Az olasz csizma zöld és kevésbé zöld sarka

2016. augusztus 16. 06:45 - Hello Magyarok!

4690243832_a1d5302844_o.jpg

T Bacsa Judith

Olaszországról legtöbbünknek a dolce vita, a hedonizmus, a kissé pazarló életmód juthat eszébe elsőre. Valószínű, még véletlenül sem gondol senki úgy az olasz gazdaságra és életre, mint valami minta ökoországra. Pedig a dolgok változóban vannak, szerencsére itt, Európa csizmájában is. 

Tovább
1 komment

A soha vissza nem térő balatoni nyár nyomában - Így nyaral a külföldön élő magyar

2016. augusztus 14. 22:51 - Hello Magyarok!

tihany_strand_balaton.jpg

Mórocz Ági

Már két hónapja volt, hogy bosszantottam a kollégákat a visszaszámlálásommal - tudtam, hogy nagy dobás lesz ez a vakáció. Egyrészt még is csak három hétről beszélünk, távol a munkámtól, másrészt már kezdtem unni a KFT: Balatoni nyár című szuperslágerének dúdolását, és ezt lefordítani a mi világnyelvünket nem beszélők számára. (“Élveztük mennyire jó ez a sablonos helyzet” vagy “mert ilyenek a kék szemű lányok”… Túl sok kérdést vetett fel másokban.) Aztán elérkezett az én időm és úgy döntöttem, hogy - ha nem is egy csillagkapu segítségével - egy Suzukival elrepítem a külföldi barátnőmet abba a bizonyos másik dimenzióba, ahol gyermekkorom emlékezetes nyaralásait töltem. Avagy megmutatom neki milyen is az a Magyar Riviéra.

Tovább
1 komment

Tokiói gyilkosságok

2016. augusztus 11. 20:58 - Hello Magyarok!

9521210491_61e6a9d102_b.jpg

Dóczi Tamás

Ha olvastuk a régi Tokió prostituáltjainak temetőjéről szóló cikket tudhatjuk hogy a város kies helyei számos hasonszőrű emléket őriznek. Ezeket a helyeket nagy valószínűséggel elkerüljük, hacsak érdeklődésünk nem vezet oda valamilyen oknál fogva. Nem kell túl messzire mennünk a Japán fővárosban ahhoz, hogy a város eme oldalának mementóiba ütközzünk. Tokióban járva jó eséllyel áthaladunk a Tokyo Station forgalmas vasútállomásán. Ha figyelmesek vagyunk, az állomás sötét múltjába is bepillantást nyerhetünk!

Tovább
Szólj hozzá!

Fenntarthatóbb Afrikát!

2016. augusztus 09. 08:35 - Hello Magyarok!

13987968_1422873727742318_534615953_o.jpg

 Szabó Ági

Dél-afrikai Köztársaság. Afrika legfejlettebb gazdaságú országa. Ennek ellenére, Fenntartható országok sorozatunkba mégis a kontraszt miatt került be. Reális írás az afrikai környezetszennyezésről, ahol az iskolázatlanság igénytelenséggel párosul. Pedig lehetne és kell is tenni ellene. Csak akkor beszélhetünk egy igazán fejlett Dél-afrikai Köztársaságról.

Tovább
3 komment

Gasztro kalandok a Balkán szívében - A bárányfejtől a részeges albán szamárig

2016. augusztus 08. 21:40 - Hello Magyarok!

afc.jpg

Jani haverja

Albániában nagyon jókat lehet enni. Az élelmiszerek jó minőségűek, az éttermek pedig olcsók. Az albán ételekre hatással volt a török, szerb és az ősi mediterrán konyha is. Ezért kevés „eredeti” albán étel van. A szkipetárok nagyon szeretnek enni. Mivel közösségi emberek, albán embert egyedül ülni étterem, kifőzde asztalánál ritkán látni, és ha lehetőségük van rá, megadják a módját az étkezéseknek. Sokat és sokáig esznek, közben mindent megesznek, megbeszélnek.

Tovább
Szólj hozzá!