Luxemburgi luxus: egy átlagos nap a világ második leggazdagabb országában

2017. március 28. 00:28 - Hello Magyarok!

luxemburg_utca.jpg

Bencsik Rita

Luxemburg a világ második leggazdagabb országa - legalábbis az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson számolt GDP alapján. A CIA 2016-os adatai alapján összeállított lista szerint a nagyhercegségben 102 000 dollár jut egy főre, és ennél csak Katar áll jobban, ahol még ennél is 27 000 dollárral több jut egy főre. De maradjunk Európában, Luxemburgban, és annak is a fővárosában, Luxembourgban. Itt élek én is a férjemmel egy jó ideje már, és valahogy így néz ki egy átlagos napom - ezek szerint - a világ egyik leggazdagabb országában:

Tovább
komment

Hogyan készül az eredeti kanadai juharszirup?

2017. március 26. 19:18 - Hello Magyarok!

1739185416565218943629741018252784n.jpg

Takácsy Dorka

Amikor bemész a boltba, és a kosárba teszel egy üveg eredeti kanadai juharszirupot, fogalmad sincs, hogy az a cukros valami hogyan is készül. Nekem sem volt - eddig. Ha tehát Kanada, azon belül is Québec, és ráadásul tavasz, akkor itt az idő egy kis helyi szocializálódásra: ünnepeljük meg alaposan a juharszirupot!

Tovább
komment

Szemnagyobbítás és orrnyújtás, avagy válogatás a kínai szépségápolás legfurcsább darabjaiból

2017. március 23. 18:01 - Hello Magyarok!

1233607020c399624cbo.jpg

Mindenttu Dóri

Mint az közismert, az ázsiai szépségideál merőben eltér attól, amit mi Európában megszokottnak tekintünk. (Természetesen a szépség relatív, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi tetszik neki.) Cikkemben megpróbálok összegyűjteni néhány érdekes „találmányt”, amelyet a kínai nők használnak annak érdekében, hogy a helyi szépségideálnak megfeleljenek. Jó szórakozást!

Tovább
komment

26 török kifejezés, amit illik tudni, ha Isztambulba utazol

2017. március 19. 20:49 - Hello Magyarok!

isztambul_nagybazar_torokorszag.jpg

Orosz Joli

A Google Translate és egyéb fordítóprogramok korában már megszűnni látszanak a nyelvi nehézségek. Ennek ellenére, ha egy olyan helyre megyünk, ahol nem alap az angol, francia, spanyol vagy német nyelvtudás, könnyen nehézségekbe ütközhetünk. Ilyen hely lehet Törökország, ahol célszerű legalább egy minimális szókinccsel nekivágni a túrának. Ez jó, mert a helyeik értékelik, és mi is úgy érezhetjük, hogy egy lépéssel közelebb vagyunk a török alapfokú nyelvvizsgához. Miközben nem.

Tovább
komment

A túlélés törvénye, avagy a finn egészségügy belülről

2017. március 15. 19:41 - Hello Magyarok!

varoterem_ures_piros_szek.jpeg

Vilisics Feri

A Wikipédia és a Webdoktor segítségével már kihordtál két ebolát is, mire finn orvos látott? Nem csodálkozom! Az a benyomásom olykor, hogy a finn egészségügyben dolgozók nem is professzionális orvosok és nővérek, hanem egy észt, orosz és pakisztáni művészekből álló színházi társulat tagjai, akik bármilyen panaszra antibiotikumot írnak a páciensnek. A színészek egy kegyetlen komédiát adnak elő, mégpedig személyre szabott improvizációs gyakorlatok sorozatából.

Tovább
komment

Megszoksz vagy megszöksz: elviselhetetlen(nek tűnő) dolgok Sanghajból

2017. március 12. 16:01 - Hello Magyarok!

sanghaj_utca.jpg

Csányi Barnabás

Közhely, de Kína néha tényleg olyan, mintha egy másik bolygó lenne. A nyugatról érkezettek számára rengeteg olyan dolog van, amit nehezen, vagy egyáltalán nem lehet megszokni. Ha az ember ide látogat - ne adj’ Isten azt tervezi, hogy ide költözik -, akkor bizony készüljön fel arra, hogy a komfortzónából ki kell lépnie. Az alábbiakban összeszedtem pár dolgot amit nekem hat hónap után is nehezemre esik elviselni.

Tovább
komment

Az Omszki-tó nevének nyomában

2017. március 09. 20:02 - Hello Magyarok!

1655929116117074121777561343536665n.jpg

Takácsy Dorka

A Budapest környékiek számára ismerősen csenghet az Omszki-tó neve. Óbudán felnőve nekem főleg téli korcsolyázások emlékeiben jelenik meg ez a furcsa nevű tavacska, ami egy távoli szovjet városról kapta a nevét anno - valószínűleg a nagy barátság örömére -, amit azóta is elfelejtettek megváltoztatni, de erről majd később. Na de milyen hely az igazi Omszk?

Tovább
komment

Nőnapi klasszikusaim az általános iskolától Finnországig

2017. március 08. 17:05 - Hello Magyarok!

35753057735ecd5fb9co.jpg

Vilisics Feri

"A nő a biológiai értelemben vett nőnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a hímnemű felnőtt emberrel, a férfival." - Wikipedia: Nő

Nemzetközi Nőnap. Az emberiséget úgy általában nem tartom nagyon sokra, de a nőkkel külön nincs különösebb bajom. Írom ezt úgy, hogy odakint, a média nagyszínpadán Müller Péter azzal borzolja az idegeimet, hogy rosszul szeretem (nemcsak én, de minden férfi) a nőket, zsarnokként ülök a nők fején és még ha azt is hiszem, hogy nem - hát dehogynem!

Tovább
komment

Nőnek lenni mindenhol jó!

2017. március 08. 07:20 - Hello Magyarok!

coffee-flowers-notebook-work-desk-163123.jpg

HM!-összeállítás

Milyen női szerepek rajzolódnak ki a világ térképén? Melyik ország hogyan viszonyul a nőkhöz? És legfőképpen, milyen női mintákkal találkoznak mostani főszereplőink egy-egy választott új országban? Olasz, francia, mexikói, dán, finn és megannyi nemzet "képviselői" osszák meg nőnapi gondolatukat nőiségről, társadalmi berendezkedésről és magáról az ünnepről. Kellemes olvasást és boldog nemzetközi, virágillatos nőnapot minden nőnek!

Tovább
komment

Őt választottam! – Párkapcsolatban egy külföldivel

2017. február 14. 06:46 - Hello Magyarok!

fotorcreated_3.jpg

HM!-összeállítás

Február 14-e, Bálint-nap, Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe. Hogy is maradhatott volna szerzőink előtt feldolgozatlanul ez a népszerű és a Hello Magyarok! sokszínűségébe méltán beleillő téma? Valentin-nap alkalmával úgy döntöttünk, hogy a különböző nemzetek és mi magyarok közös találkozását, ismerkedését és élhető párkapcsolatát mutatjuk be szerzőink példáján keresztül. Nagyvilágiasan színes, érdekes és személyes gondolatok következnek. 

Tovább
komment