A tipikus nő - 15 ország hölgyeinek legfontosabb ismertetőjegyei

2016. március 08. 05:38 - Hello Magyarok!

nonapikep.png

HM!-összeállítás

Március 8.: piros betűs ünnepnap ez a nőknek és a virágárusoknak. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha valaki nő és virágárus is egyszerre - márpedig vannak ezzel így egy páran. Mi most azonban nem a legközelebbi boltba ugrottunk be egy csokorért, hanem szerzőinket kértük arra, hogy néhány keresetlen mondatban jellemezzék, mit kell és érdemes tudni az egyes nemzetek hölgyeiről. És hogy legyen egy kis látnivaló is a sok betű között: illusztrációként minden blokk után az adott ország uralkodó szépségkirálynőjét, egy-egy híres vagy közismert hölgytagját, valamint az utca emberét pakoltuk be lazításképpen. Kellemes virtuális utazást mindenkinek, Amerikától Magyarországig!

AZ AMERIKAI NŐK

Gál Kati - Az amerikai nőket nehéz külsőleg általánosítani, hisz annyi nemzetiség és kultúra keveredik itt, hogy minden forma, méret, és szín egyszerre van jelen. Az amerikai nő nagyon magabiztosnak és határozottnak tűnik, ennek ellenére mégis sok bizonytalansággal küzd. A kommunikációs készsége magas, mindig magabiztosságot mutat, bármiről is legyen szó. Mosolyog és fontos számára a pozitív gondolkodás. Szeret vásárolni, de ennek ellenére többnyire csak macskanadrágban, sortban, vagy egyéb sportöltözetben látni. Szereti a gyerekeket és fájlalja, hogy itt nincs GYES, és maximum pár hétig maradhat otthon az újszülöttel. A GYES hiánya és a bölcsik horribilis költségei miatt lehet, hogy azt választja (de minimum mérlegeli), hogy háztartásbeli legyen, attól függetlenül, hogy ez volt-e élete vágya vagy sem.

A KANADAI NŐK

Mező Csilla - A torontói hölgyek között a világ összes bőrszíne, testalkata, arcformája és kultúrája reprezentálja magát, hiszen ez a város a bevándorlóktól színes. Az utcákon szembejön az indiai szári, a burka, hijab, apró ázsiai hölgyek tetőtől-talpig Chanelbe öltözve, de a kékre festett  haj, temérdek testékszerrel és a szakadt neccharisnya is teljesen átlagos. Ami összeköti a szememben őket, legyenek akár pizsamában a Walmartban grasszálók, vagy drága fitness cuccokban jógázók, az a bizonyos „kanadai” mentalitás, miszerint mindenki törődjön a maga dolgával, öltözzön és viselkedjen úgy, ahogy neki jól esik. Természetesen ennek a mentalitásnak is vannak árnyoldalai, de valóban van abban valami felszabadító, hogy nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy azt hordjál, amit akarsz.

AZ ÍR NŐK

Mórocz Ági - Az "ír nő" hallatára sokunknak az a tipikus szeplős, vörös hajzuhataggal rendelkező nő képe ugrik be és annyira nem is állunk messze a valóságtól. Egyedülálló természetes szépséggel rendelkeznek és a hófehér bőrön kívül, minden más színmeghatározás teljesen felesleges. Természetüket illetően hihetetlenül kedvesek, nyitottak és segítőkészek. Az ország stabil szociális rendszerének, valamint tradíciójuknak köszönhetően nagyon családcentrikusak. Ettől függetlenül a munkahelyükön férfiakat megszégyenítő módon állnak helyt, sokszor olyan pozícióban, amit inkább az erősebbik nemnek szokás dedikálni. Valami titokzatos szupererő folytán képesek megteremteni a magánélet és a hivatásuk között az irigylésre méltó egyensúlyt.

AZ OLASZ NŐK

Nyitrai Réka Viktória - A déli szépségekről ódákat zengenek és nem véletlenül. Ezen túl azonban még feltűnőbb a stílusuk, hiszen valljuk be, hogy elbűvölő, ahogyan az utcán sétálgatnak egy hétfő reggelen, mintha a legmenőbb divatlap valamelyik oldaláról léptek volna le. Nőiesek vagyis kerekebbek, de mégsem híznak el és hagyják el magukat napjainkban családalapítás után, mint a régen. Szívesen hordanak miniszoknyát, kiskosztümöt, mindegyiket többnyire visszafogott színekben és mindig olyat választanak, ami jól áll nekik és kihangsúlyozza, amit kell. Kedvező genetikai adottságaik miatt mindig kellemesen barna a bőrük és erős, szinte megzabolázhatatlan a hajuk, amit ráadásul sűrűn kényeztetnek a fodrásznál. Az olasz nők az utcán nem mennek, hanem vonulnakés ravasz mosollyal fogadják az elismerő tekinteteket vagy megjegyzéseket. Nem hagyhatjuk ki az egyik leginkább elcsépelt közhelyet, ami azonban tényleg igaz: az olasz nők jól főznek. Mivel ebédre és vacsorára is meleget esznek, vagyis naponta kétszer kell kitalálni és elkészíteni valami finomat a családnak. A másik közhely vagyis a nagy olasz család mítosza, ahol a mama uralkodik, már csak részben igaz, hiszen a famíliák egyre kisebbek, de az anyós még most is egész életében meghatározza a kicsi fia mindennapjait, még akkor is, ha már bőven elmúlt negyven.

A FRANCIA NŐK

Szerencsés Hella - A francia nők legendásak. Ezen belül a párizsi nők meg egyenesen a világ élvonalában vannak. Nem csak genetikai mutánsok (akik 16 és 45 éves koruk között ugyanolyan vonalakkal bírnak), de természetes megjelenésükkel és klasszikus, letisztult stílusukkal az összes női - és férfi - tekintetet magukra vonzzák. Általában nem a legjobb háziasszonyok: a '68-as diáklázadás óta függetlenségükhöz látványosan ragaszkodnak, és legtöbbjük tudatosan nem szoptatja a csecsemőjét. A francia nők talán nem a legszebbek a világon, de ezt ellensúlyozzák a mágikus, rejtélyes köddel, ami lényüket körüllengve kívánatossá teszi őket. Stílusról és megjelenésről tőlük biztosan tanulhatunk mindannyian.

A HOLLAND NŐK

Gál Kati A holland nők magasak, vékonyak, általában szőkék és nagyon szépek. A holland nőket külső alapján néhány alaptípusra lehet bontani, azon belül viszont nagyon egyformák, én például több osztálytársamat sokáig összekevertem. A nevük általában kiejthetetlen. Rendkívül határozottak, magabiztosak, teli önbizalommal. Mindig pontosan tudják, hogy mit akarnak. Nagyon őszinték és meglehetősen nyitottak. Erősen sminkelnek viszont az öltözködésükre inkább a komfortosság jellemző, és nem a kényelmetlen, de csini ruhadarabok.

Békési Barbara - A holland nők eddigi megfigyeléseim alapján kemények, függetlenek, erősek, határozottak, lazák. Kemények, mert a férfi-női egyenlőség jegyében nevelkednek, így nem játszhatják a gyenge nőt, nem számíthatnak az ajtónál előreengedésre, ülőhely sem feltétlenül jár nekik a közlekedési eszközökön, akkor sem, ha terhesen, nagy pocakkal állnak végig egy utat, és erősek, mert bizony bírni kell szuflával, amikor  egyszerre több gyermeket szállítanak biciklivel iskolába. Függetlenek, hamar munkába állnak,  hogy legyen saját keresetük, nem szeretik eltartatni magukat, s ha arra kerül a sor, három hónappal a szülés után bölcsődébe adják a gyerekeket, hogy visszatérhessenek a munkába.  Határozottak, hiszen amikor ki kell állniuk magukért, legyen az bármilyen kényes szituáció, ők biztosan ismerik a jogaikat, s nem félnek azokat hangoztatni akár a munkahelyen, akár a közértben, sorbanállás közben. Mindemellett lazák és praktikusak, télen-nyáron vizes hajjal indulnak dolgozni, ezzel is időt nyernek, csak úgy, mint azzal, ha otthon helyett a vonaton, villamoson sminkelnek. Nemegyszer a körömlakk is előkerül, bár azt inkább csak felkenni szeretik, lemosni már nem annyira.Minek is, ha előbb-utóbb úgyis lekopik?

A BELGA NŐK

Botos Zsuzsanna - Belgiumban a hölgyek rendkívül jól öltözöttek, fittek, és bármilyen munkakörben legyenek, megjelenésük többnyire tökéletes. Ruhájuk, ékszereik színben mindig harmonizálnak egymáshoz, néha még a biciklijük is.  Stílusukat általában konzervatívnak mondanám, és rendkívül emancipáltak. Gyermekeiket is hasonló módon öltöztetik. Állandóan kedvesnek tűnő műmosoly ül arcukon, mely első pillanatra elég félrevezető. Bár jóval magasabb életszínvonalon élnek, mint mi otthon, nekik is vannak gondjaik: életük rohanó, felgyorsult, és ha jól meggondolom, nem biztos, hogy cserélnék velük. És hogy a tini hölgyekről is szót ejtsek: valószínűleg semmiben nem különbözhetnek a világ összes többi tinijétől. Szakadt farmerban a földön ülve falják a sült krumplit. 

A DÁN NŐK

Könyves Viki - Dániában a nemek közötti egyenlőség a nemzet ismérve, ezért a dán nők nem tartoznak a gyengébb nem csoportjába. Ők a férfiakkal teljesen egyenlőek, melyet mára a pasik is elfogadtak, vagy ha nem is, de legalább megtanultak ezzel együtt élni. Ahogy egy dán férfi sok nőies dolgot csinál (például zumbaórára jár vagy a háztartást vezeti), ugyanúgy egy dán nő is rengeteg férfias tevékenységet kipróbál: boksz-, foci- vagy súlyemelős edzésre jár, kőműves munkát végez vagy akár buszsofőrnek áll. Bármivel is foglalkoznak, a stabil karrier és a függetlenség megteremtése és megtartása létfontosságú tényezők egy dán nő életében. Ezért ritkán történik meg, hogy érdekből vagy a biztonságérzet hiánya miatt mennek bele egy kapcsolatba. A dán nők szokatlanul bevállalós természetűek, rendkívül lazák és általában nehéz őket igazán zavarba hozni. Magabiztosak és nem félnek véleményt nyilvánítani. A prűdség legtöbbjük számára ismeretlen fogalom: a futó kalandok, a korai szexuális felvilágosultság és az intimitás kitárgyalása hétköznapi jelenségek egy dán nő életében (akárcsak egy férfiéban). Nem azért, mert a dán népség erkölcstelen, hanem mert egyszerűen ilyen szabad szellemben élnek. 

A SVÉD NŐK

Szabó Vivien - Ha egy szóval kéne leírnom, milyenek a svéd nők, akkor talán azt mondanám, hogy erősek. Rendkívül határozottak, magabiztosak, küzdenek a céljaikért és tisztában vannak a jogaikkal. Nem véletlen, hogy a svéd parlamentben, a politikusok között közel annyi nőt találunk, mint férfit. Az egyenlőség itt annyira divat, hogy néha a nők megsértődnek azon, ha előre engedik őket. Svédországban a feminizmus még mindig virágkorát éli. Egyébként a kissé megközelíthetetlen és kimért külcsín gyakran rejt melegszívű és humoros belsőt. A svéd nők szeretik, ha sok gyerek veszi őket körbe és szívesen nyitnak más kultúrák felé is. Külsőre számomra hasonlóak, gyakran olyanok mintha egy H&M kirakatból léptek volna ki: megjelenésük trendi, szeretik a sötét (fekete, szürke, kék) színeket és a libbenő anyagokat. A tipikus svéd hölgyek derékig érő szőke egyenes frizurát viselnek, vékonyak, világító kék szemük és kissé kerek formájú arcuk van. Sok azonban a sötétebb hajú hölgy is, de általában nekik is világosabb a szemük. 

A MEXIKÓI NŐK

Gál Kati A mexikói nőknek nagyon fontos, hogy csinosak legyenek, vastag réteg sminkkel emeljék ki szépségüket és takarják el hibáikat. Alacsonyak és a formás, tipikusan nőies idomok jellemzik őket. Nagyon mosolygósak, melegszívűek és befogadóak. Szeretnek (és tudnak is) főzni és enni, természetesen mindent chilivel. Különösen családcentrikusak, és ez nem csak a szűk családi körre, hanem az egész rokonságra jellemző. Nagyon szeretnek vásárolni, imádnak mindent, ami csillog, giccses, Jézus, illetve plüssállat.

A PERUI NŐK

Körömi Mária - A perui nők fizikai felépítését alacsony (150-155 cm-es) átlagmagasság, sötét bőrszín, fekete, hosszú haj és telt idomok jellemzik, 80 százalékuk túlsúlyos. Életvitelüket tekintve teljesen különböznek a magyar nőktől. A modern perui nők közül tízből nyolc anyagias. Ahogy mondják: „no pierden el tiempo con un misio” azaz nem vesztegetik az idejüket egy koldusra. A modernizációt követően már nem szentelnek figyelmet a családnak, a férfiakat pedig anyagilag kihasználják. Éppen ezért a férfiak a figyelmetlenségüket sokszor veréssel büntetik. Ebből kifolyólag van egy mondásuk is, miszerint „minél többet versz, annál jobban szeretsz”. Sok nő azt is nyíltan kimondja, hogy „kivasalom a férjem ingjét, ha fizet érte”. Világviszonylatban készített felmérések alapján a perui nők a „rendkívül könnyűvérű” besorolást nyerték el maguknak. Többségük tanulatlan; sokat beszélnek és férfiként viselkednek. Nincsenek kifinomult vonásaik; szeretnek inni és nem tudnak viselkedni. A fizetést ruhákra költik, és a számlák maradnak befizetetlenek. A konyhánál pedig egyszerűbb az étterem. Fiatalon, tizenévesen anyává válnak. Sok esetben csak azért vállalnak a férfi tudtán kívül gyermeket, hogy valaki eltartsa őket. A '80-as években még a nő volt a család összetartója, és égett a tűz a családi fészekben, mind a konyhában, mind a szívekben. Azért nincs minden veszve. Még létezik az a kettő a tízből, és ott van még kiútként az oktatás is, a fiatal generáció még tanulhat erkölcsösséget és felelősségtudatot. 

A KENYAI NŐK

Gál Kati A kenyai nők egytől egyig gyönyörűek, attól függetlenül, melyik törzsbe tartoznak. Alkalomtól és környezettől függően van, hogy tradicionális öltözékben látni őket, van, hogy farmerban vagy más nyugatias ruhában, de 20 fok körüli hőmérsékletben mindig kesztyűben. Nagyon kedvesek, befogadóak, melegszívűek, és mosolygósak. Visszafogottnak és csendesnek tűnnek, de igazából a háttérből irányítják a férfiakat. Mindenről megvan a véleményük, amit nem feltétlenül hangoztatnak, de ha arra kerül a sor, határozottan érvelnek az igazukért. A kenyai nők rendkívül erősek, okosak, bátrak, és kitartóak. Családcentrikusak, istenfélők és gondoskodóak. 

A CSEH NŐK

Bajor Anikó - A cseh nő - egy másik férfi egy elég formás női testben, tehát a férfiak nagy százalékának álomnője. A következő pár sor amerikai, görög, horvát, spanyol és szerb hozzáadott értéket is tartalmaz, mivel a hitelesség kedvéért közvéleményt kutattam a barátaim között arról, hogy milyenek a cseh nők. Amiben egyet értettünk, hogy a cseh nők hihetetlenül függetlenek és határozottak. Ők biztosan kikérnék maguknak, hogy zsonglőrködnek a család és a munkahely között, mert számukra teljesen természetes, hogy 1000 dolgot csinálnak egyszerre, hiszen csak így jut idő a kis privát szférájukra és a szórakozásra. A gyerek ugyanis itt nem jelenti a"lánykori" éra végét, apa majd szépen megbüfizteti a kicsit, amíg anya elmegy sörözni a barátnőivel. Ez a lazaság arra is vonatkozik, hogy itt egy nő sem fél összesarazni magát egy hegyi kerékpártúrán vagy gombaszedés közben, és a korsó söröket is együtt kéri ki a párjával, így Pavelnek sem kell izgulnia, hogy mikor ér haza. Frusztrálóan sok a sportos, kidolgozott testű anyuka, de még mindig próbálom bemagyarázni magamnak, hogy ők mind főiskolás bébiszitterek. Létezik egy bizonyos kollektív egyetértés a cseh nők között, és ebben még egy helyi ismerősöm sem tért el: borzasztóan rossz véleménnyel vannak a cseh férfiakról, és ezt az egy dolgot valahogy megértem - az udvariasság és a gyengédség még ezeknek az amazonoknak is hiányzik.

A ROMÁN NŐK

Laslavic Tímea - Otthon a román nőkről is azt tartják, hogy ők a legszebbek. És valóban szépek. Ráadásul elég elenyésző részük küszködik súlyproblémákkal, tehát úgymond megfelelnek a mai szépségideálnak. Romániában egyébként meg amolyan alap, hogy szinte mindenki jár fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, sportolni – tehát sokat foglalkoznak magukkal a nők és elég sűrűn veszik igénybe szakember segítségét a szépítkezésben. Erre valahogy mindig akad pénzük a román nőknek. Akik amúgy keményen dolgoznak; nem jellemző, hogy eltartatnák magukat (persze olyan is van). De családot is alapítanak: dívik a férjhez menés, hatalmas és drága lakodalmakat szokás csapni; gyermeket általában egyet vagy kettőt vállalnak. Falutájon azért már más a helyzet és főleg ott sajnos igen jellemző még a családon belüli erőszak is. Végezetül megemlíteném azt az ellenkampányt, amelyet egy román újság indított az egyik olyan alkalommal, amikor az angoloknál már ki tudja hányadik alkalommal folyt megint a cirkusz a médiában azon a témán, hogy a mekkora méreteket ölt Nagy-Britanniában a románok bevándorlása. Itt például a Huffington Post cikke olvasható arról, hogyan próbálták a románok elmagyarázni, hogy tulajdonképpen mennyire klassz hely Románia. A román nők szépségéről is szó esett: Nőink fele úgy néz ki, mint Kate Middleton. A másik fele pedig akárcsak a testvére – szerepelt az egyik poszteren. Hát ez szerintem is kábé igaz.

AZ ERDÉLYI MAGYAR NŐK

Mihálydeák Rita - Igazi konyhatündérek, jólelkűek és hűségesek. Nincsenek elszállva maguktól, és mindig helyén van a szívük. Jobb esetben több nyelven is beszélnek, és az álmaikért képesek akár a hazájukat is lecserélni. Mindig megértőek és olykor hiszékenyek, mert otthon úgy tanulták, hogy a másik ember iránt való őszinte érdeklődés nem bűn, hanem erény. Talán ennek, vagy  csak a véletlennek köszönhetően sikerült a francia párom szívét is meghódítanom. Az erdélyi magyar nők között rengeteg példa van olyan vegyes párkapcsolatokra, melyek jól működnek a hatalmas kulturális szakadékok ellenére is.

A MAGYAR NŐK

Halász Tibi - Közel két éve élek egy háztartásban egy macskával. Ezen idő alatt önkéntelenül is - akár egy önjelölt David Attenborough a deep deep forest közepén - sikerült kiismernem. Mikor, milyen bundát hord, mikor alszik, vagy éppen mikor szeretne „mondani” valamit. Ennek ellenére 38 éve figyelem a magyar nőket és a mai napig nem értem száz százalékosan hogyan is működnek. De csodálom őket! Ezért a teljesség igénye nélkül lássuk mit is lehet elmondani róluk.

Essünk túl a legnagyobb közhelyen már az elején: a magyar nők szépek! Világhíresen szépek! Elég csak kora nyáron kimenni az utcára és azonnal meseországban érezhetjük magunkat. Szeretik a divatot, de nem mennek el a giccs irányába. Mindig azt a tulajdonságukat domborítják ki, ami előnyös számukra. Testi adottságaikat bátran közszemlére teszik. Az utcán sétálva is el tudod kapni a pillantásaikat, bátran néznek a férfiak szemébe. Mindezt a legnagyobb természetességgel  teszik. A magyar nők szeretnek igazi nők lenni. Kedvelik a klasszikus szerepeket, szívesen veszik a bókokat, az udvariasságot. Nem sértődnek meg, ha rájuk adják a kabátot vagy előreengedik őket az ajtóban. Fontos az életükben a család: gyerek és családcentrikusak. A klasszikus női szerepek még erősen élnek bennük. A férjüket ellátják, a gyerekeiket a tenyerükön hordozzák, sütnek, főznek, takarítanak. Egy kis porszívózástól nem esik le kezükről a karikagyűrű. A munkában nagyon kemények, sokat és jól dolgoznak. Igaz, az sem esik nehezükre, ha egy gazdagabb férfi oldalán kell prezentálniuk a fitnessbe, fodrászatba járó mintafeleség, barátnő képét. A tanulásban már most a férfiak fölött állnak. A társadalomban nem foglalták még el a nekik kijáró helyüket. Nem utolsó sorban végtelenül elragadók és talpraesettek. Legyen szó munkáról vagy tanulásról, a magyar nő a világon mindenütt megállja a helyét. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: A tipikus nő - 15 ország hölgyeinek legfontosabb ismertetőjegyei

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr298453326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása