10 horrorfilm Halloweenre a világ 10 országából

2015. október 31. 09:30 - Hello Magyarok!

Kellemes parázást!

1218834110204537330347293943160385n.jpg

Hegedüs Martina

Otthon mi nem ünnepeljük a Halloweent, amerikai szokás, de ha mégis egy kicsit bele akarsz kóstolni az ízébe és horrorfilmekkel szeretnéd tölteni a hónap utolsó napját, akkor itt az én 10-es listám, 10 különböző országból - természetesen.

1. LET THE RIGHT ONE IN (MAGYAR CÍM: ENGEDJ BE!) - SVÉDORSZÁG

1982-ben játszódik a történet. Oscart, a 12 éves kisfiút az iskolában szívatják a társai és magányosan telnek a hétköznapjai. Egy nap viszont megismerkedik a vele körülbelül egyidős kislánnyal, Elivel, akivel szerelembe esik. Azonban Eli nem átlagos gyerek, más emberek vérét kell szívnia ahhoz, hogy életben maradjon. Nem egy tipikus vámpír kinézetű lány, már-már szeretni való. Az egész film egy kicsit lassú, kell hozzá egy bizonyos hangulat. De ha a hangulatod nem megfelelő, és mégis szeretnéd kideríteni, hogy mi a sztori vége, akkor megnézheted az amerikai verziót is, ami nyilván nem ennyire szürke és vontatott. Az a remake Let me in címen fut. Amúgy a történet egy könyvadaptáció. Ha az a típus vagy, aki előbb szereti a könyvet elolvasni, akkor keresd John Ajvide Lindqvist nevét a könyvesboltokban.

A film típusa: vámpíros

Kemény volt a trailer? Lazíts kiscicákkal!

2. GOODNIGHT MOMMY (MAGYAR CÍM: -) - AUSZTRIA

Ez az első osztrák film szerintem, amit láttam és erősen ajánlom. Két 9 éves kisfiúról szól, igazi szőke, kék szemű ikrek, akik egy nyári napon várják haza anyukájukat, aki egy kozmetikai műtét után meg is érkezik, bekötött arccal, megváltozva. A két gyerek pedig elkezd kételkedni benne, hogy valóban az anyjuk érkezett haza. Szerintem ennél többet nem is kell mondanom...

A film típusa: pszichológiai horror 

Durva volt a trailer? Lazíts kiskutyával!

3. [REC] (MAGYAR CÍM: [REC])- SPANYOLORSZÁG

A 2007-es horror mára már további három résszel bővült. A film egy stábról szól, akik dokumentumfilmet készítenek egy tűzoltó-csapat mindennapjairól, amikor az éjszaka közepén kihívják őket egy esethez. A házból egy idős asszony sikolyát hallják, így rögtön a segítségére sietnek, majd a házban ragadnak. A többi pedig már történelem. Mindenképpen eredeti nyelven nézd meg felirattal, ha nem tanultál spanyolt a suliban. 

A film típusa: zombis 

Brutális volt a trailer? Lazíts nyuszival!

4. EDEN LAKE (MAGYAR CÍM: GYILKOS KILÁTÁSOK) - ANGLIA 

Egy pár egy isten háta mögötti tónál tölt egy romantikus hétvégét, amikor is belefutnak egy csapat tinédzserbe. Nos, ha voltál már Angliában vagy errefelé bárhol, akkor tudhatod, hogy néha elég ijesztően tudnak rád fintorogni a mackónacis fiatalok az utcán. De a lényeg, hogy ez a csapat gyerek elkezdi zaklatni a párt, miközben ők csak pihenni szeretnének. Bár a zaklatás szó azt hiszem, hogy ebben az esetben enyhe kifejezés. Szegény Michael Fassbender... Inkább kategorizálnám az undorító, mint az ijesztő filmek közé. Nekem összességében nagy kedvencem.

A film típusa: kínzós 

Undorító volt a trailer? Lazíts jegesmacival! 

5. MARTYRS (MAGYAR CÍM: MÁRTÍROK) - FRANCIAORSZÁG

A 10 éves Lucy-re az utcán találnak rá, megsebesült, bántalmazták. Képtelen rá, hogy elmondja bárkinek is, hogy mi történt vele.vagy hogy ki tette ezt vele. Amikor kórházba kerül, találkozik Annával, aki hasonló borzalmakon ment keresztül. 15 évvel később Anna segít Lucy-nek bosszút állni a bántalmazóin. Mikor megtalálja a párt, akik 10 évesen elrabolták, szembesíti őket az egykori eseményekkel és a sztori csak itt indul be igazán. Hasonlóan véres, mint az Eden Lake és sokat sikítoznak benne. 

A film típusa: bosszúállós, véres 

Gusztustalan volt a trailer? Lazíts oroszlánkával és hiénácskával!

6. BORGMAN (MAGYAR CÍM: BORGMAN) - HOLLANDIA

Egy felső tízezerhez tartozó családhoz kertésznek jelentkezik egy furcsa kinézetű pasas, különös múlttal, aki rémálommá teszi az életüket. Ez a film nem annyira brutális, mint a Martinok vagy az Eden Lake, de van benne valami nagyon rideg, hátborzongató. Nagyon fura film, bennem mély nyomokat hagyott.

A film típusa: pszichológiai horror 

Kiborító volt a trailer? Lazíts sünivel és cicával!

7. HOSTEL (MAGYAR CÍM: MOTEL) - SZLOVÁKIA

A film maga nem szlovák, de ott játszódik. Szerintem az egyik leggusztustalanabb film, amit valaha láttam. Három turista Amszterdamban szállás nélkül marad, majd egy férfi meghívja őket a saját házába, aki arról mesél hogy Szlovákiában van egy hostel, ahol a nők gyönyörűek és szeretik az amerikai férfiakat. Természetesen kikötnek az emlegetett hostelben, ahol cseppet sem vidáman végződik a sztori. Köszönjük Eli Roth, egy élmény volt.

A film típusa: gusztustalan, kínzós 

Félelmetes volt a trailer? Lazíts hörcsögökkel!

8. JU-ON: THE GRUDGE (MAGYAR CÍM: A HARAG) - JAPÁN

Egy szociális munkást megbíznak, hogy menjen el egy családhoz, de bárki, aki belép a házba, elátkozódik. Egy feleség és gyilkosai, azaz a férje és a fia kísértik a fiatal lányt. A rendező Takashi Shimizu több horrorfilmet is készített, ha ez kivételesen nem tetszik, akkor az imdb oldalán jó pár filmből válogathatsz. Ebből a filmből egyébként amerikai remake is készült, ugyanezzel a címmel.

A film típusa: szellemes 

Kegyetlen volt a trailer? Lazíts mosómacival!

9. SEVEN DAYS (MAGYAR CÍM: -) - KANADA

A francia-kanadai film elég megrázó. Egy orvosról szól, akinek 8 éves kislányát egy őszi napon holtan találja a rendőrség. A szülők teljesen összetörnek, majd kapnak egy telefonhívást, hogy megtalálták a gyerek gyilkosát, aki először megerőszakolta, majd megölte a kislányt.Az apa a tárgyalás napján elrabolja a férfit, majd hét napon keresztül kínozza, mielőtt véget vet az életének. 

A film típusa: bosszúállós, kínzós 

Szörnyű volt a trailer? Lazíts fókákkal!

10. THE BLAIR WITCH PROJECT (MAGYAR CÍM: IDEGLELÉS) - USA

Annyi, de annyi amerikai film közül választhattam volna, de a The Blair Witch Project nagyon mély nyomott hagyott bennem. A mai napig kétszer meggondolom, hogy újra meg akarom-e nézni és mindig arra jutok, hogy köszönöm, de nem. Hasonlóan érzek az UFO-s filmek iránt is, de talán az majd egy másik cikk lesz. 

A sztori: három filmszakos tanuló elhatározza, hogy ellátogat a híres marylandi erdőbe, hogy utánajárjon egy helyi legendának. A két napos túráról - mondanom sem kell - nem jutnak haza élve. Egy évvel később idegenek megtalálják a kamerájukat és rajta a felvételt az erdőben, és filmet készítenek belőle. 

A film típusa: boszorkányos, ál-dokumentumfilm 

Erős volt a trailer? Lazíts mókussal! 

Remélem, legalább egy film elnyerte a tetszésedet és élvezni fogod az éjszakát, mert úgy jó igazán horrorfilmet,. thrillert nézni. 

Köszönet kedves barátnőmnek, aki oly sok éven át látott el ezekkel a filmekkel, és hogy felfrissített a memóriámat. Nélküle nem jött volna össze a lista. Köszönet továbbá Paddy-nek, a lakótársam macskájának, aki végig mellettem ült és vigyázott rám.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: Kellemes parázást! - 10 horrorfilm Halloweenre a világ 10 országából

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr488037048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása