10 ingyenes dolog Chicagóban

2016. április 02. 22:31 - Hello Magyarok!

87510679287a525c3c9ck.jpg

Gál Kati

Chicago az Egyesült Államok 3. legnagyobb városa New York City és Los Angeles után szorosan, több, mint 2 millió 700 ezer lakosával. A Vészhelyzetből jól ismert város a Midwest régióban, Illinois államban, a Michigan-tó partján fekszik. A tó hatásának köszönhetően állandóan szeles Windy City-nek (Szeles Város) becézett Chicago egy nagyon izgalmas város rengeteg kikapcsolódási, kulturális és szórakozási lehetőséggel, amelyek közül sok ingyenes. Hogy ingyenes? Igen, itt is van 10 példa, mit csinálhatsz, ha spórolni szeretnél.

1. Menj múzeumba!
Adományoknak köszönhetően Chicago összes múzeumában van ingyenes nap. ASzépművészeti Múzeum például minden csütörtökön 17 és 20 óra között ingyenes. Mivel chicagói lakosok számára a városi könyvtár korlátozott számú ingyenes múzeumi bérlettel szolgál, érdemes a chicagói ismerősöket előszedni, esetleg felezni velük a belépő árát.

2. Menj a szabadba!
Chicagóban több, mint 3000 hektárnyi park található. A belépés mindegyikbe ingyenes. A Lakefront Trail például tökéletes sportolási lehetőségekkel szolgál: futásra, biciklizésre, görkorizásra, és hasonlókra kiváló választás. A Ping Tom Memorial Parkban kayakokat is lehet rendelni. Nyáron a Megemlékezés Napjától (Memorial Day) egészen a Munka Ünnepéig (Labor Day) ingyenes strandok állnak rendelkezésre, ahol napozhattok, de akár úszni is lehet a hatalmas, ám jég hideg Michigan-tóban. Futni, biciklizni és sétálni egyébként a park menti 18 mérföldes és a várost körbeölelőösvény- és bicajút hálózaton is érdemes.

3. Látogass el az állatkertbe!
A Lincoln Park Állatkert a hét minden napján ingyenesen látogatható. Állatkert mércével nézve nagyon jó állatkert, nagy területet foglal el, és nagyjából minden állat megtalálható az oroszlántól a gorilláig, az aligátortól a pókokig. Ehyszóval mindenki megtalálhatja a kedvencét.

4. Mássz fel a John Hancock Signature Lounge-ba.
Mind a John Hancock, mind a Sear Tower felhőkarcolók belépője elég magas. Viszont a John Hancock 96. emeletén található John Hancock Signature Lounge-ból is nagyon szép a kilátás. Bárki felmehet egy italra vagy vacsorázni is. Ez persze nem olcsó, de azért menjünk fel bátran és mondjuk azt, hogy még gondolkozunk, esetleg várunk valamire, míg az ablakhoz surranva élvezzük Chicagót fentről. Nem kell aggódni, nem leszünk ezzel egyedül, nem csak csóró diákok és hátizsákosok, de akár tehetősebb turisták, sőt helyiek is eljátszák ugyanezt.

5. Látogass el a Millenium Parkba.
A Millenium Park teljesen ingyenes mindenki számára és sok érdességgel szolgál. A bab talán mindenki kedvence. Igazából Felhő Kapu a neve, de egy hatalmas torzító tükör-szerű babról van szó leginkább, mely vicces fotókra és nevetésre serkent.

1590915500959acd5e9ack.jpg

A Cloud Gate, azaz a Felhő Kapu a Millenium Parkban (Fotó: Flickr/Cristopher Michel)

6. Hallgass zenét!
Tavasszal és nyáron a Millenium Parkban ingyenes szabadtéri koncertek vannak, a Chicago Kulturális Centerben szintén van erre lehetőség. Városszerte sok szórakozó helyen vannak ingyenes esték, például az Empty Bottle-ban hétfő és péntek esténként vannak ingyenes koncertek.

7. Egyél!
Amerika általában a kóstolók királya. Menj be bármelyik Whole Foods-ba és a kóstolókból egész jól megreggelizhetsz vagy meguzsonnázhatsz. Őstermelői piacra, gasztronómiai rendezvényekre, és hasonlókra is érdemes járni. Sok bárban ingyenes nassolnivalók vannak.

8. Nézz filmet!
Nyaranta a Filmek a Parban (Movies in the Park) keretében ingyenes filmvetítések vannak. Több, mint 250 filmet vetítenek a város különböző parkjaiban. Vigyél egy plédet, jó barátokat és ennivalót.

9. Csatlakozz egy ingyenes városnézéshez.
Chicagóban van lehetőség ingyenes sétálós túrára, gasztronómiai túrára és BYOB (Bring Your Own Bike, Hozd a Saját Biciklid) túrára is. Ha nincs kedvünk magunkat navigálni és az útikönyvvel vagy okostelefonnal ügyetlenkedni, érdemes egy ilyenhez csatlakozni.

10.   Igyál sört.
A Revolution Sörfőzde lehetőséget ad nem csak fizetős túrákra, sörözésre és vásárlásra, de korlátozott mennyiségben ingyenes túrákra is, ha elég hamar érkezünk. Csakis 21 éves kor felett.

Ez a 10-es lista persze inkább csak egy ízelítő Chicagóhoz, hiszen ez a sokszínű város annyi lehetőséggel szolgál, hogy nem elég pár nap a megismeréséhez. Ha igazán ki akarjuk használni a lehetőségeket, érdemes nyáron menni, hiszen a tél kegyetlen hideg, korán kezdődik és sokáig tart. A nyarak viszont annál szebbek és izgalmasabbak. 

Kiemelt kép: Chicago a Michigan-tó felől (Fotó: Flickr/Roger)

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: 10 ingyenes dolog Chicagóban

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr978555226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása