Budapest a külföldiek szerint - A 8+1 legjobb videó a magyar fővárosról

2016. május 20. 08:58 - Hello Magyarok!

ke_pernyo_foto_2016-05-20_7_49_14.png

Fiers Gábor

Ha már nekünk, magyaroknak soha nem jött össze, hogy egy igazán ütős Magyarország vagy Budapest imázsfilmet készítsünk, nézzük meg, hogyan népszerűsítik fővárosunkat a világban a vloggerek. Hátha ebből rájövünk, hogy mi a fontos egy ide látogató külföldinek, mit néz meg, mit próbál ki és mivel vagyunk vakvágányon, amiről azt hisszük, hogy na, az aztán biztosan érdekli. Így látják a magyar fővárost azok az emberek, akiket soha nem kértek vagy fizettek meg azért, hogy keltsék jó hírét a világban Budapestnek és hazánknak.

1. SHAHAB IN BUDAPEST

Bár az Emirates Airlines promójáról van szó, attól még egy tényleg jól sikerült budapesti kedvcsinálóra sikerült. A két percesnél alig valamivel hosszabb videóban főhőseink igyekszenek ledarálni a magyar főváros legfontosabb nevezetességeit, megkóstolni a legfinomabb kajákat és persze kipróbálni a Széchenyi fürdőt. SPOILER: Utóbbi egyébként talán az a látványosság, ami a legtöbb filmben felbukkan majd.

2. VAGABROTHERS: BUDAPEST BATHS

Hát persze, a fürdők. Ha valamiről, akkor azokról mindenképpen érdemes egy hosszabb lélegzetvételű videót csinálni - ezt ismerte fel a VagaBrothers. Budapest ugyanis azon kevés fővárosok egyike, ahol jelentős mennyiségű gyógyvíz található. Ezt pedig hivatalosan nyolc gyógyfürdő hasznosítja, éppen annyi, ahány Petőfi utca is van a városban (plusz még három Petőfi Sándor utca is). De külföldii turistaként téged melyik érdekelne jobban?

3. WHAT I LEARNED: TRABANTS, TERROR AND BOBSLEDDING IN BUDAPEST

Tudtad, hogy van lehetőség Budapesten TrabanTot bérelni? És azt, hogy ez mekkora menőség a turisták szerint? Legalább akkora egyébként, mint megnézni a Terror Házát. A kommunizmus és belepillantani az egykori ősellenség életébe úgy néz ki, hogy hatalmas üzlet a magyar turizmusban. Persze, a Szecska nem maradhat ki ebből a videóból sem. Oké, de vajon hova pisiljünk a Széchenyi fürdőben?

4. ROSS EVERETT: THE HIDDEN SECRET BENEATH BUDAPEST

Mit csinálsz, ha kirúgnak a munkahelyedről? Utazol! És ha már eljutottál Budapestre, akkor kipróbálsz mindent, amit csak lehet. Fővárosunk bulisabb arca az első korty pálinkától és Unicumtól a gulyásig (ami esetünkben inkább egy pörkölt), a hostelben csajozáson keresztül a város alatt fekvő barlangrendszerben kirándulásig.

5. DAMON AND JO: BUDAPEST

Ez egy olyan videó lett, amiben nem szerepel a Széchenyi fürdő. Van benne szó viszont az örökké érdekes Buda és Pest történetről, tűnődés az 5000 forintos bankjegyen és egy hosszabb mozgólépcsőzés is. Szándékosan (vagy véletlenül?) kerüli a klasszikus turistacélpontokat, üde színfolt a mezőnyben. Más kérdés, hogy ez alapján sokan nem kapnak majd kedvet Budapesthez, de legalább néhány érdekesebb infóval gazdagabb lesz mindenki, aki szán erre a filmre közel négy percet az életéből.

6. KATIE MCDONNELL: BUDAPEST CITY BREAK

Amikor a csajok beveszik a várost. Sokszor feltehetően fogalmuk sincs, hogy mi van és csak lelkesen fotóznak mindent. Jó, hát nem elvárható minden videótól (és annak készítőjétől), hogy előzetesen is megfelelően mélyedjen el Budapest történelmében és csak utána kezdje meg utazását. Úgyhogy ismerjük meg inkább azt az arcát fővárosunknak, amitől igazán csajos lesz egy hotelszobányi amerikai BFF szerint.

7. STUDY ABROAD TRAVEL VLOG: NO REST IN BUDAPEST

Milyen az a nap, amikor hajnalban érkezel Budapestre és alvás nélkül tolod le a város érdekességeit? Valami ilyesmi. A körülményekhez képest egész jól megy a magyar főváros nevének helyes kiejtése a megszokott "Budapeszt"-hez képest. Néhány a legfontosabb látnivalók közül, sok zenével, a Budai Vár pedig teljesen új értelmezést nyer: "a really large building". Hangulatos, jó kis film amin látszik, hogy a lányok tényleg jól érezték itt magukat. Mondjuk ők valószínűleg mindenhol jól érzik magukat. 

8. EARLS TAKE EUROPE:  BUDAPEST HONEYMOON

Kérünk egy számlaszámot, küldjük a pénzt. Kösz ezt a pofás kis ingyenreklámot, srácok! A nászútjukon Európát körbeutazó friss házasok egyik kedvenc városa Budapest volt. Mindenesetre kipróbáltak olyan dolgokat is, amiket mások nem, vagy csak egyszerűen nem számoltak be róla: a fahéjas kürtőskalácsot vagy a Bubit és sétálás közben észrevették, amit mi már talán nem: a magyar főváros kifejezetten tiszta.

+1. JUMP ROPE GIRL

Ugyan nem vlog, de mégsem maradhat ki. Két perc Budapest legfontosabb turistalátványosságairól, miközben a világ egyik legjobb ugrókötelese, Bánhegyi Adrienn tart bemutatót. Akárhányszor látom ezt a videót, mindig azon gondolkozom, hogy ez a seggen pattogós figura a Hősök terén mennyire lehetett kellemes? Mert a mosoly azért őszintének tűnik. A videó meg iszonyú profi.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is!

Külföldön élsz vagy szeretsz utazni és van egy jó sztorid? Legyél a szerzőnk!

Eredeti cikk: Budapest a külföldiek szerint - A 8+1 legjobb videó a magyar fővárosról

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hellomagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr68733602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása